tisdag 22 mars 2011

Äntligen klar!

Ja, äntligen blev jag då klar med den gröna halsduken. Den blev ca 160 cm lång och det är ganska lagom för att kunna svepa den ett par varv runt halsen vilket mottagaren ville.
De lila sockorna i Frost är också klara men jag har glömt att fota dem så ni får se dem en annan gång. Men jag har däremot fotat det jag "impulsstickade" i lördags: en halskrage till i garnet Woolie Silk från Fleece Artist, ett lite lyxigt garn jag unnade mig för ett tag sedan. Garnet är  fantastiskt mjukt och jätteskönt att ha direkt mot huden. Den här är tänkt att ersätta alla tjocka halsdukar nu när våren äntligen börjar visa sig!

Så har jag naturligtvis också, min vana trogen, börjat på ett nytt projekt: ett par armmuddar i påfågelsmönster. Garnet är Online Supersocke Silk, en blandning av merinoull, silke och polyamid, också jättmjukt och skönt.  
Ja det var allt för den här veckan, nu ska jag krypa till kojs för jag är jättetrött. Godnatt på er!
/Sanne
P.S. Imorgon ska jag på bio, The King´s Speech. Hoppas den är bra. D.S.

måndag 14 mars 2011

Det bidde en mössa till slut

eller rättare sagt två stycken efter samma mönster men i olika garner, den ena lite större än den andra. Snart har jag nog stickat färdigt mössorna för denna säsong känns det som. Får ju spara lite till hösten så att jag har något att göra då :)

Det bidde några hjärtan också av lite restgarner i Cascade, ni vet det där som jag funderade på att sticka en väska av. Nu ser det ut som om det blir stickade hjärtan för hela slanten istället. De är ca 5 cm på bredd och höjd och stoppade med fibervadd. Det första tovade jag i maskin men det blev nästan inte tovat alls i 60 grader så jag la dom i handfatet istället med lite såpa och riktigt hett vatten. Sedan gnuggade jag dom ordentligt en stund och då blev det mycket bättre. Tror att de kan bli fina att ha på paket eller kanske flera stycken i en skål eller...Ja ja vi får väl se.

Den gröna halsduken är nästan klar, bara 20-30 cm kvar att sticka och sedan är det dags för sockor igen. Jag har ett par som är nästan klara men så tog garnet slut och då blev dom liggande. Men nu har jag varit i garnaffären och skaffat ett nystan till så att de kan bli färdiga och då kommer det en bild på dom. 
Nu ska jag sticka några varv till på halsduken. Godkväll på er!

Hälsningar
/Sanne

söndag 6 mars 2011

Påbörjat och avslutat

I helgen har jag påbörjat inte mindre än fyra stickningar och slutfört en. Det är en ekvation som inte går ihop eller hur? Vilka desperata åtgärder tar man inte till för att infria sina nyårslöften ;)? Men vi börjar med det påbörjade: en grön halsduk i Cascade 220, färg Granny Smith, mönster hämtat från denna bok.

Ett par strumpor nerifrån och upp i garnet Frost i svart/grått/lila i ett mönster hämtat från denna bok.  

En mössa i Svarta Fårets Raggsocksgarn, riktigt tomteröd men på bilden ser den mest tomatröd ut... Beskrivning hittade jag i Knitty.  Mössan stickas uppifrån och ner så man kan anpassa storleken lite om man vill.  

En mössa till en av sönerna ska också färdigställas. Det är den tredje jag gör på ett par veckor men den är snabbstickad och enkel att göra så det är en perfekt tv-stickning. Garnet är svart Cascade 220 och mönstret hittade jag på Ravelry och heter helt enkelt Man Hat

Sedan var det ju det jag faktiskt gjort klart. Ett par sockor till mig själv tra la! Garnet är Novitagarnet med aloe vera som jag skrivit om tidigare och färgen heter Liljekonvalj. Har aldrig haft så många stickade sockor och fler ska det bli, garnet ligger där och väntar.

Men nu ska jag bestämma vilket av ovanstående jag ska ta itu med först. Eller så stickar jag lite på varje så slipper jag ju välja!